Boetes uitgedeeld voor illegale recreatie.

Middelburg • Op zondag 27 mei jl. hebben agenten van Politie Zeeland in de vooravond flyers uitgedeeld aan mensen die op parkeerplaatsen stonden met caravans, campers, auto’s of tentjes. Na zonsondergang en voor zonsopgang is het namelijk verboden om te kamperen buiten de daartoe bestemde plekken. De agenten zijn alle (door ervaring) bekende plaatsen langs gegaan en hebben mensen gewaarschuwd voor boetes die ‘s nachts uitgedeeld zouden worden als de mensen niet waren vertrokken. Ondanks deze actie, waren er toch nog mensen die de waarschuwing niet goed hadden begrepen, want er werden in totaal ‘s nachts nog tien bekeuringen uitgeschreven.

Natuurlijk is het niet verstandig om te blijven staan na een waarschuwing, maar ook de wettelijke bepalingen zitten rammelend in elkaar. Daar kan de politie niets aan veranderen, maar wel de gemeenten. Heeft u een boete gehad dan kunt u bezwaar aantekenen, Voorbeelden van bezwaarschriften vindt u hier.

Vergelijkbare berichten

9 reacties

 1. Beste camperaars,
  bovenstaand verhaal is mij een paar jaar geleden ook overkomen en nogwel in mijn eigen woonplaats: ik stond 2 uur geparkeerd in een parkeervak , waar niemand enig last van kon hebben : geen ramen geen bewoners, gewoon een rustig straatje. bekeuring omdat ik langer was dan 6 mtr en hoger dan 2.40mtr.
  maar in de APV staat dat je met een kampeermiddel 3x 24 u mag parkeren?!
  bezwaarschrift naar de officier van justitie: verworpen. in hoger beroep: zaak geseponeerd. Maar het ergste komt nog: alles in een behoorlijk verhaal naar het bestuur van de CCN , in de hoop dat Zevenbergen ( gemeente Moerdijk) niet meer in onze mooie camperplaatsgids vermeld zou worden, om teleurstelling bij andere camperaars te voorkomen, heeft geen succes gehad, het staat nog steeds vermeld als camper vriendelijk! Ik waarschuw U allen hier nogmaals voor: onze BOA’S hebben geen genade!
  U allen veel plezier toewensend,
  Ad Maas
  Ik hoop dat het bij de volgende uitgave wel is recht getrokken, of er moet echt gelobbied worden bij het Gemeentebestuur om een mooie gedoogplaat en die zijn er heel veel aan te wijzen!

 2. Als je op deze wijze wordt bekeurd dan ben je m.i. niet welkom in die gemeente.
  Waarom dan niet alle gemeenten op de/een website plaatsen waar je niet welkom bent en dan hopen dat ook de middenstand in de betreffende gemeenten deze website lezen. Weten ze in elk geval welk bedrag aan inkomen de gemeente hen door de neus boort (een onderzoek zegt nl dat een camperaar gemiddeld tussen de € 50 en € 75 per dag besteed).

 3. Een ervaren camperbezitter had dit kunnen weten.
  Als je zegt “Ik wist het niet” dan verraad je je eigen al… niet slim bezig.

  Je gaat toch ook niet in de tuin van je buurman staan ??

 4. Lex specialis – Speciaal voor algemeen

  Lex specialis is een afkorting van Lex specialis derogat legi generali, dat eigenlijk simpelweg betekent dat speciale wetsbepalingen voorgaan op algemene wetsbepalingen. Dat betekent in bovenstaande geval dus dat de regels voor grote voertuigen niet gelden, er is immers een speciale regel voor kampeerauto’s.

 5. hallo beste camper fans
  ik zou de gemeente goes maar overslaan
  ik ben in het bezit van een vw lt35 original camper bus
  volgens parkeerbeheer en de apv mag ik max 3 dagen aaneengesloten parkeren
  ben bekeurt door de gemeentelijke toezichthouders deze wijzen naar een andere rubriek in de apv namelijk grote voertuigen en niet caravan,kamper,kampeerwagens etc.
  in gemeente goes is de max hoogte 2.40 mtr bent u hoger dan bent u niet welkom en volgt een boete
  mijn bezwaar is afgewezen en nu wacht ik op het hoger beroep
  ik voel mij verkeert ingelicht met die apv
  ik heb toch een camper deze is ver onder de 3500kg klein rijbewijs
  hoezo groot voertuig
  zelfs parkeerbeheer kende deze regel niet beetje vreemd
  om problemen te voorkomen beter de gemeente goes overslaan

Geef een reactie