Campergemeente Hulst

Hulst steeds meer campergemeente

Het gemeentebestuur van Hulst heeft de ambitie om  de camperfaciliteiten in Oost-Zeeuws-Vlaanderen nog verder uit te breiden. Dat streven is opgenomen in het Toeristisch Ontwikkelingsplan van de gemeente Hulst.

Er is momenteel in de gemeente Hulst zowel bij campings als op enkele mooie openbare plaatsen ruimte voor campers.

De eerste camperplaatsen in de openbare ruimte werden bij wijze van proef in augustus 2004 op het Havenfort in Hulst aangelegd. Die proef bleek succesvol. Op 13 april 2005 volgde dan ook de officiële opening van de vijf camperplaatsen. Omdat de plaatsen heel erg in trek waren, werd het aantal plaatsen in de zomer van 2007 vergroot. Nu zijn er op die locatie vijftien plaatsen.

In 2010 werden er ook camperplaatsen gecreëerd in Vogelwaarde, Paal, en Kloosterzande. In 2012 volgende een zesde camperlocatie in de gemeente Hulst, die in Graauw. Daarmee kwam het aantal camperplaatsen in de gemeente Hulst op 22 camperplaatsen.

Met de realisatie van de twintig camperplaatsen bij horecabedrijf De Bourgondiër te Absdale, komt het totaal aantal plaatsen eind dit jaar neer op 42; dit naast de mogelijkheden die een aantal campings bieden.

De komende tijd gaat de gemeente onderzoeken waar nog extra camperplaatsen kunnen worden gerealiseerd. Daarnaast wordt bekeken of er extra faciliteiten kunnen worden voorzien voor campers.

Share

Vergelijkbare berichten