‘Gratis’ wifi op 96 toeristische locaties in Zeeland

‘Gratis’ wifi op 96 toeristische locaties in Zeeland

dinsdag 24 april 2012 |

GOES – Toeristen en inwoners van Zeeland kunnen deze zomer op 96 plekken gebruik maken van draadloos internet op hun telefoon, laptop of iPad. Tot 1MB is de dienst gratis, daarna moet er worden betaald. Voor 1MB kun je websites bezoeken en e-mailen, maar niet veel meer dan dat.

Het college van Gedeputeerde Staten heeft dinsdag groen licht gegeven voor het project dat door energiebedrijf Delta en Promotie Zeeland Delta (PZD) zal worden uitgevoerd. Het gaat om zogeheten drukke ‘hotspots’ in de openbare ruimte zoals terrassen, legt gedeputeerde Sjoerd Heijning uit. De provincie draagt 93.000 euro bij aan het netwerk. Aan gemeenten wordt per aansluitpunt een bijdrage van 500 euro per jaar gevraagd. “Dat is niet genoeg om de kosten te dekken, maar Delta gaat er vanuit dat er ook nog geld binnenkomt via betalende klanten.”

Het wifi-netwerk zal minimaal drie jaar in de lucht zijn en volgens Heijning kan het netwerk in twee maanden gerealiseerd. “Maar dat hangt ook een beetje af of gemeenten snel zijn met het verstrekken van vergunningen om de kastjes op te hangen.”

Een ander voordeel is dat de PZD via het netwerk ook toeristische informatie kan verspreiden.

 

Bron: PZC

Vergelijkbare berichten