Illegaal kamperen.

Scherpere controle illegaal kamperen

  vrijdag 31 augustus 2012

ZIERIKZEE – Het komend toeristisch seizoen gaat de gemeente Schouwen-Duiveland scherper controleren op wildkamperen. De gemeente reageert daarmee op signalen vanuit onder meer het CDA dat met name camperaars illegaal overnachten op parkeerplaatsen. Op Schouwen-Duiveland mag in een camper alleen op camperplaatsen op campings overnacht worden maar volgens CDA-woordvoerder Bea Flach-de Geus worden de regels met voeten getreden.
Bron: PZC
– – – – – – –
Vreemd dat het CDA in Schouwen-Duiveland om optreden verzoekt, zonder eerst na te gaan of de regelgeving van de gemeente deugdelijk is. De betreffende artikelen zijn ondeugdelijk en verwijzen naar vervallen wetgeving.  Dit zegt dus erg veel van de raadsleden die onvoldoende kennis van zaken hebben. De kans dat u vervolgt werd was erg klein omdat de betreffende APV gaten vertoont waar je een hele kampeerauto in kunt verbergen.
Ondertussen is de APV aangepast, u kunt nu dit bezwaarschrift  m.b.t artikel 4:18 APV gebruiken.
Daarnaast stuurt men op deze wijze de mensen die graag camperen naar landen waar we wel welkom zijn. Daarom is de Duitse economie vast sterker dan de Nederlandse. Daarnaast zijn veel recreatieondernemers lid van de Gemeenteraad. (dubbele petten).

Vergelijkbare berichten

3 reacties

 1. Goedendag, blijkbaar is niemand hier verder op in gegaan.
  Toch vreemd. Het is eigenlijk ook van de zotte dat men de eigenaar van een camper kwalijk neemt dat hij “daar” geparkeerd staat.(uiteraard moet er geen parkeerverbod zijn!)
  Camperaars zijn niemand tot last. We vervuilen niks en eigenlijk kun je de radio/tv buiten het voertuig niet eens hóren!
  Ben benieuwd of campers mss ooit zelfs wel verbóden gaan worden door niet vrijheidslievende partijen.
  Mvg, Jan v. E.

 2. Beste Martin,

  Goed dat je reageert op het artikel in de PZC! De vragen zijn door de fractie van het CDA genuanceerder gesteld dan dat in het kranten artikel staat. In de vragen ronde is aan het college gevraagd of zij het overnachten van campers op parkeer plaatsen als probleem ervaart en of zij beleid hiervoor wil maken. In het antwoord heeft het College aangegeven dat zij naast bijv het plaatsen van borden en het geven van voorlichting door het uitdelen van flyers, oa. ook meer wil gaan handhaven.

  Hartelijke groeten,

  Daniel Joppe
  Fractievoorzitter CDA Schouwen-Duiveland

  1. Geachte heer Joppe,

   Fijn dat het in ieder geval genuanceerder is gesteld. Misschien kan in het nieuwe beleid ook de mening van de campergebruikers meegenomen kunnen worden. Zeeland wordt gelukkig iets campervriendelijker, voorbeelden daarvan zijn met name de gemeente Middelburg, Reimerswaal, Terneuzen en Hulst. Het zou leuk zijn als ook Schouwen-Duiveland, toch ook een heel mooi stuk van onze provincie, ook een stuk campervriendelijker zou worden. Eventueel ben ik bereid met u mee te denken aan leuke en creatieve oplossingen.

Geef een reactie