Restaurant de Caisson.

Bij gebruik van een maaltijd mag u overnachten bij Restaurant de Caisson, Smokkelhoekweg 10-12 in Kapelle. Coördinaten  (N51.46817, E03.96859). Er mogen maximaal 10 camper staan.

De caissons werden gemaakt door aannemer Leys, die caisson bouwde. Na de ramp had hij nog één caisson over. Daar had hij een mooie bestemming voor! Zijn vrouw wilde altijd al een eigen restaurant beginnen. De overgebleven caisson gebruikte hij als fundering voor haar restaurant. En ja, je raadt het al, dat restaurant staat er nog steeds en heet…de CAISSON!

Motel- Restaurant de Caisson.

Kapelle-Biezelinge ligt op Zuid-Beveland. In de omgeving van Kapelle kunt u prachtig fietsen en er zijn ook verschillende bezienswaardigheden.

Kapelle ligt midden tussen de fruitbomen dus zeker in de tijd van de bloessem is het erg mooi fietsen, wandelen of een tochtje met de scooter.

Het fruitmuseum zeker een bezoekje waard. Het Fruitteeltmuseum biedt haar bezoekers een gevarieerd aanbod aan in haar museum. Zo heeft het museum een eigen Museumtuin. Naast het bezichtigen van de collectie kan men in feite ook de fruitteelt en de fruithandel van weleer ervaren.

In Kapelle is een Franse Millitaire begraafplaats. Op 16 mei 1940 vonden bij Kapelle felle gevechten plaats tussen Duitse troepen en Franse gemotoriseerde eenheden die Nederland te hulp waren geschoten. Een dag later werden 65 gesneuvelde Fransen door de plaatselijke bevolking ter aarde besteld. Na de Tweede Wereldoorlog werden alle Franse militairen die tijdens deze oorlog in Nederland waren gesneuveld, hier samengebracht. Op 16 mei 1950 werd de Franse militaire begraafplaats officieel in gebruik genomen. Deze bevindt zich aan de rand van het dorp. Hier liggen 217 Franse militairen; 20 Marokkaanse militairen die sneuvelden in Franse dienst; en 1 Belgische militair.

In het dorp staat een hervormde kerk, waarvan het oudste deel van het koor uit circa 1300 dateert. Voor de reformatie was de kerk gewijd aan de maagd Maria. De sacristie dateert uit omstreeks 1400. Het schip dateert uit 1427 en werd omstreeks 1480 verhoogd. Het noorderkoor dateert uit de 15e eeuw en de grafkapel dateert uit de 16e eeuw. In 1503 werd de kerk tot kapittelkerk verheven. De kerk bezit bijzonder kerkmeubilair (een kansel uit 1600 en een doophek uit het midden van de 17e eeuw). De kerk heeft een fraaie toren met vier hoektorentjes, gebouwd in de 14e eeuw. De toren ligt aan het kerkplein.

Kapelle is ook het dorp waar de alom bekende kinderboekenschrijfster Annie M.G. Smidt op 20 mei 1911 werd geboren.