Zuid-Beveland

Zuid-Beveland is het oostelijk deel van Midden-Zeeland. Het is een schiereiland en landstreek in het midden van de provincie Zeeland en ligt tussen de Oosterschelde en de Westerschelde. Zuid-Beveland bestaat uit de gemeenten Borsele, Goes (36.795), Kapelle  en Reimerswaal.

Een selectie van de belangrijkste attracties en andere tips.:

De Zak van Zuid-Beveland – een groot fruitteeltgebied (met name zwarte bessen, appels en peren), geheel gelegen in de gemeente Borsele. Vooral in de lente erg geliefd vanwege de bloeiende fruitbomen. Bovendien is het gebied erg in trek vanwege zijn kleinschalige landschap waarbij kleine landbouwpercelen omringd worden door dijken en meidoornhagen. Dit trekt veel wandelaars en fietstouristen naar het gebied.

De Stoomtrein Goes-Borsele voert in de zomermaanden een toeristische dienst uit dwars door de Zak van Zuid-Beveland.

Watersport – Zuid-Beveland kent vele watersportmogelijkheden, door de ligging aan vele wateren. De Ooster- en Westerschelde zijn erg geschikt voor zeilers. Daarnaast is het Veerse Meer zeer geschikt voor kleinere watersport: windsurfen, waterskiën, zwemmen, etcetera.

Goes.

Het oude stadscentrum van Goes laat nog goed zien dat dit ooit een welvarende handelsstad was. De kades, markt, kerken en oude straatjes liggen allemaal op loopafstand binnen restanten van de oude stadswallen. Goes is samen met Middelburg de belangrijkste winkelstad van Zeeland. Ook onze huidige woonplaats Kloetinge, maakt deel uit van de gemeente Goes, natuurlijk  is een bezoek aan ‘onze’ Molen een onderdeel van uw tocht door Zeeland. Meestal draait zaterdags de Molen en bent u van harte welkom als de Molenaar aanwezig is.

Yerseke (Ierse)  is vooral bekend om de oester- en mosselcultuur. Als u graag mossels (geen mosselen) en/of oesters eet, moet u natuurlijk een bezoek aan Yerseke brengen. Er zijn veel restaurantjes waar je deze produkten prima kunt eten. Maar ook oesters, mossels of andere vis kopen kan prima. Het kan aan de haven, maar wij rijden meestal naar de Korringaweg, waar verschillende mosselbedrijven gevestigd zijn. U kunt daar terecht bij de winkeltjes die er zijn voor verse vis, mossels, oesters, krukels en meer. Eens per jaar is er ook de mosseldag die zeker een bezoek waard is.

Een fotoselectie van Zuid-Beveland, het land tussen Natuurpark de Oosterschelde en de Westerschelde.

[metaslider id=3720]

Wat er meer te doen is vindt u bij de VVV.

Overnachten: