Axel

Axel in het Zeeuws Vlaamse land, heeft fiets-, skeeler-, paardrij-, mountainbike-, kunst-, en wandelroutes. Ook is er een 18 holes golfbaan. Zelfs zweefvliegen is er mogelijk!

Het natuurgebied Schmitsschorre is een wandel, fiets en visgebied bij uitstek en het Kunstbos (enig in Nederland) en de Volco Beeldenroute in het centrum mogen niet vergeten worden bij een bezoek aan Axel. In de omgeving van Schmitsschorre wordt een nieuw natuurgebied ontwikkeld.

Twee musea, een volledig gerestaureerde graanmolen waar gemalen wordt voor o.a. het Axelse Molenbrood en de Watertoren waar diverse excursies, exposities en presentaties per jaar georganiseerd worden, zijn zeker een bezoek waard.

Sinds de middeleeuwen vormden de ambachten – een soort bestuursdistricten – van Axel, Hulst, Assenede (B) en Boekhoute (B) de zogeheten Vier Ambachten. Gezamenlijk vormden zij een deel van het graafschap Vlaanderen met een eigen rechtspositie. Deze rechtspositie is vastgelegd in de Keure van de vier Ambachten. Aan deze historie wordt nog steeds aandacht besteed op de tweejaarlijkse Keuredag in één van de vier steden. Het is een evenement waar activiteiten op het gebied van cultuur en historie centraal staan.

CP Axel
Camperplaats Axel

Net buiten het dorp zijn aan de Kinderdijk 2 gratis camperplaatsen. (51.25944, 3.91000 ). De plaatsen zijn alleen geschikt voor kleinere campers (tot 6 meter). De plaatsen zijn in de directe omgeving van het zweefvliegveld, golfterrein en een restaurant. Naar het centrum is ongeveer 800 meter. Zaterdags is er markt. Buiten een afvalbakje zijn er geen voorzieningen. De VVV geeft op prettige wijze informatie over Axel en omgeving.

De Kinderdijk waaraan de camperplaats ligt, wordt redelijk druk bereden.

Op de camperplaats komen binnenkort afvalbakken, een gratis mogelijkheid om vuil water te lozen en punten om vers water en stroom te kopen. U mag er maximaal 3 dagen staan.

Afrekenen voor de camperplaatsen gebeurt op dezelfde manier als parkeergeld betalen: via een app. Volgens wethouder Jack Begijn kunnen buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) hiermee controleren hoe lang campers er al staan en of er betaald is.