Zondag 16 oktober 2016 is er weer een Bietentocht.

Boten bij brug Wilhelminadorp
Passage brug bij Wilhelminadorp

De Bietentocht is een vierdaagse tocht die elk najaar gevaren wordt door platbodems met een symbolische hoeveelheid suikerbieten aan boord. Dit evenement is in het leven geroepen om de geschiedenis van het vervoer van vracht onder zeil over de Zeeuwse wateren weer een gezicht te geven.

De zeiltocht zit vol actie, spektakel en met harde werkers… Maar je komt er ook gezelligheid, saamhorigheid en een flinke dosis doorzettingsvermogen tegen. Waaghalzen die van avontuur houden. Met niet alleen de harde wind die door de masten kan gieren, maar er wordt vooral ook gegierd van het lachen. De altijd veranderlijke wind, het opspattend zeewater, krijsende meeuwen en op de horizon al die prachtige zeilen die zorgen voor een schilderachtig plaatje. Mis het niet!

Meer over deze tocht leest u op de website van de bietentocht.  Op deze pagina een fotoverslag van de tocht over het kanaal tussen het Goesesas en Goes. De platbodems worden via het jaagpad getrokken door paarden en het laatste stuk door bemanningsleden.