Goes, stad van de Bevelanden, hart van Zeeland!

De stad heeft een speciaal plaatsje bij ons. Het was mijn eerste Zeeuwse woonplaats nadat ik in 1964 met mijn ouders vanuit Oosterbeek naar Zeeland verhuisde. Mijn vader werd ziekenhuispredikant in ziekenhuis Bergzicht. Ook ik vond ik mijn echtgenote, dochter van Verburg, de schoenhandel op de Grote Markt. De stad is in de loop der jaren natuurlijk veranderd, maar het is er nog steeds goed toeven en leuk voor toeristen.

Ooit kwamen bijna alle wegen op Zuid-Beveland door de stad. “Geef me een dubbeltje en ik ga naar Goes” is een nostalgische slogan die aangeeft dat er van alles te koop was. En dat is nog steeds zo. Tegenwoordig gaat men via rijksweg A58. Wie vergeet af te slaan, mist de verscheidenheid van de derde monumentenstad van Zeeland met een beschermd stadsgezicht en 238 rijksmonumenten.

Stadhuis, Grote Markt

Goes heeft een mooie jachthaven in het centrum. Jammer is dat Goes nog steeds niet echt campervriendelijk is, op de camping is beperkt plaats voor niet al te grote campers. Wij hebben meerdere malen om camperplaatsen gevraagd. Binnenkort gaat de gemeente, samen met de andere Bevelandse gemeenten, camperplaatsen beleid ontwikkelen. Wij worden daarbij uitgenodigd om mee te denken. 

Goes
Kade Goes

web61

Goes heeft een aantrekkelijke binnenstad met mooie winkels, jachthaventjes en verbinding met de Oosterschelde via het Kanaal Goes-Goese Sas.  In de binnenstad, maar ook bij het station, en de Marconistraat is gratis internet. De stad vervult een centrumfunctie voor Zuid- en Noord-Beveland.

De binnenstad van Goes is leuk om te bezoeken of er te shoppen. U vindt u veel mooie gebouwen, zoals het Stadhuis op de markt en de Maria Magdalenakerk.

Kanaal, Wilhelminadorp.

Meerdere foto’s Goes

Goes

Camperplaatsen :

Leuke camperplaatsen heeft de stad niet, maar we blijven erom vragen. Er loopt op dit moment een aanvraag van ons.

Bij de gemeente horen de volgende dorpen:

Oud Sabbinge en Wolphaartsdijk
Wilhelminadorp (Roodewijk – Blauwewijk)
Kloetinge (Tervaten / Waanskinderen / Abbekinderen)
’s Heerarendskerke en Eindewege
Kattendijke (Monnikendijk)
’s Heer-Hendrikskinderen

Handige links voor een bezoek aan Goes:

nieuws

Provinciale Zeeuwse Courant  

uitgaan

Zeelandhallen
Sportpunt Zeeland
Theaters
Podium ‘t Beest
Historisch Museum “de Bevelanden”

En natuurlijk even naar de molen in Kloetinge, zie de website daarover waar ik de webmaster van ben: Oostmolen-Kloetinge

Eten: