Opening camperplaats.

Op 8 september is de camperplaats Graauw officieel geopend door wethouder Diana van Damme van de gemeente Hulst. De gemeente Hulst is één van de campervriendelijkste gemeente in Zeeland, de drijvende kracht v.w.b. de camperplaatsen in de gemeente Hulst is deze wethouder van Damme..   Op vrijdag 7 september reden we via de Westerscheldetunnel (die goedkoper is geworden voor campers) en door het mooie Zeeuws-Vlaamse landschap naar het dorpje Graauw, waar we door de organisatie , de Dorpsraad Graauw,  met koffie en een koek werden ontvangen. De dorpsraad staat onder voorzitterschap van Luc van Peteghem. Bijzonder is dat de voorzitter van de Dorpsraad van origine Belg is, die in nu Graauw woont en het dorpje op een geweldige manier promoot. Aan het openingsweekend namen ruim 40 Belgische en Nederlandse campers campers deel. Zaterdagmorgen vertrekken we op de fiets voor een bezoek aan het “Verdronken land van Saeftine”en het haventje van Paal. In het bezoekerscentrum werd uitleg gegeven over alles wat met het Verdronken Land van Saeftine te maken heeft.  Bij het bezoekerscentrum zijn drie camperplaatsen, bij het haventje van Paal is één camperplaats. De Gemeente Hulst heeft in totaal 22 camperplaatsen. We waren nog maar net terug op de camperplaats of er passeert een grote stoet vrachtauto’s die luid toeterend de camperplaats passeerde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zij reden met mensen met een beperking van diverse instellingen. Een leuk en mooi toeval.

Om 14.00 uur arriveert de wethoudster in de camper van de ambtenaar die verantwoordelijk is voor de camperplaatsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De organisatie heeft gezorgd voor muzikale begeleiding. De wethouder geeft aan dat ze blij is met de promotie van Hulst, een gemeente waar het goed toeven is. Zij hoopte dat het “camper event” jaarlijks herhaald zou worden omdat dit een prima promotie is voor de gemeente Hulst. Dit is een wethouder die weet wat campers voor een gemeente kunnen betekenen. Hierna voerden vertegenwoordigers van de CCN, de NKC en de Campersite.be het woord. Alle sprekers gaven aan erg blij te zijn met de camperplaatsen en hoopten dat de gemeente ook over zou gaan om voorzieningen aan te leggen, in de vorm van een sanizuil. Eén van de sprekers gaf aan dat uit nieuw onderzoek bleek dat per camper er gemiddeld € 60,- per dag wordt uitgegeven in de plaats van overnachting. Dat betekent dat camperplaatsen goed zijn voor de economie en de middenstand van het dorp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de deelnemers was er een prima buffet georganiseerd in het gemeenschapshuis van Graauw. Aansluitend was er een feestavond met muziek uit de 60,70 en 80er jaren. Het was een geslaagde avond. De avond was georganiseerd door de dorpsraad Graauw in nauwe samenwerking met ROBAN entertainment (www.roban.vpweb.nl).

Zondagmorgen is er een wandeling door Graauw onderleiding van twee gidsen. Nu kwamen er allemaal koetsjes getrokken door paarden langs de camperplaats. Uniek om te zien.. S’middag vertrekken de deelnemers op de fiets naar het vestingstandje Hulst, waar iedere zondag de winkels open zijn. Hulst verbergt een schat aan historische oude monumenten en is ook bekend om het verhaal van Reijnaert de Vos. De liefhebbers konden met een gids Hulst verkennen. Om 17.00 uur vertrok iedereen weer richting Graauw, waar we afscheid van elkaar namen. Een leuk weekend, dat zeker voor herhaling vatbaar is. En ik denk dat u daar in 2013 meer overgaat horen. De gemeente Hulst met meerdere camperplaatsen een bezoek waard met de camper. (Maar er zijn nog geen voorzieningen).

Graauw promotions, Luc, Rudy, Chriss en Yvonne bedankt, het was geweldig.

Foto’s.

Nog een aantal foto’s van dit geslaagde weekend.