Schouwen-Duiveland

Wie Schouwen-Duiveland zegt, denkt aan zee,strand, duinen, wind en water, maar ook aan natuur, ruimte en openheid. Het is hier goed toeven voor watersporters, fietsers, wandelaars,strand- en natuurliefhebbers. En ook degene die het gestreste leven van alledag wil ontvluchten,is op of rond het eiland op de juiste plaats.

Schouwen-Duiveland
Boswachterij Westerschouwen Schouwen-Duuiveland Foto: Rinus Jeremiasse.

Veel gezinnen en zonnebaders strijken in Schouwen-Duiveland neer op een van de mooie stranden. Duizenden mensen maken jaarlijks gebruik van de vele fiets- en wandelroutes op het eiland. Vogelaars stellen hier graag hun telescoopverrekijker op. Anderen komen gewoon om uit te rusten en lekker te genieten van de lokale dranken en spijsen. Zeker voor de liefhebbers van de Zeeuwse Zilte Zaligheden serveren de restaurants vele schaaldieren en vissoorten van eigen bodem. En in het kreeftenseizoen (maart-mei) en mosselseizoen (juli-december) zijn er zelfs speciale arrangementen.

Strand Schouwen-Duiveland

Al jaar en dag heeft het eiland ongekende mogelijkheden voor watersporters en sportvissers. De Brouwersdam en de Grevelingen zijn het mekka van de surf- en kitesurfsport. Zeilers liggen voor anker in Brouwershaven, Bruinisse of Scharendijke. Vanuit Zierikzee, een van de grootste passantenhavens van Nederland, is een charter met een historisch schip een onvergetelijke belevenis. Maar natuurlijk ook paardenliefhebbers komen op Schouwen-Duiveland aan hun trekken, er zijn meerdere maneges.

Voor de visliefhebbers zijn er diverse vissteigers aangelegd, die eveneens geschikt zijn voor mensen met een functiebeperking en gezinnen met kinderen. Ook onder water is Schouwen-Duiveland bijzonder aantrekkelijk. Duikers komen in groten getale voor de aantrekkelijke duikstekken in de Grevelingen en Oosterschelde.

Schouwen-Duiveland heeft ook voor campers aantrekkelijke gebieden. Overdag staan er zomers veel campers op de Brouwersdam, maar ook andere plaatsen zijn aantrekkelijk.

Brouwersdam
Brouwersdam Scharendijke – Renesse

Om te zien wat er vandaag te doen is kunt u terecht bij de VVV.

Overnachten: