Hoge duinen omsluiten het landschap van Walcheren. Ze geven het eiland een vastomlijnd gezicht. Achter de smalle kuststrook schuilt een kleurrijke mozaïek van akkers en weilanden, landgoederen en pittoreske dorpjes.

Walcheren is het oudste eiland van het Nationaal Landschap. Al in de vroege middeleeuwen wierpen de bewoners dijken op, als bescherming tegen het water. Voordat Walcheren in de beschutte omarming van deze dijken lag, woonden de mensen op de duinranden en de hoger gelegen delen van het landschap. Dat oude patroon is tot op vandaag nog duidelijk te herkennen. Door heel Walcheren ligt een stelsel van hogere kreekruggen en lagere poelgronden. Op die hoger gelegen delen zijn vaak dorpen, wegen en boerderijen gebouwd.
De woelige geschiedenis heeft in dit landschap zijn sporen nagelaten. Vooral de Tweede Wereldoorlog heeft voor een indrukwekkende nalatenschap gezorgd. In de weilanden zijn nog talloze bunkers te vinden, een restant van de Duitse verdedigingslinie. Het eiland lag er aan het eind van de oorlog zwaar beschadigd bij. Na een bombardement op de dijken was Walcheren overgeleverd aan de golven. Op die manier werd de vijand verjaagd, maar het zoute water richtte ook onherstelbare schade aan. Weelderige landgoederen, met meidoornheggen afgezette percelen en historische gebouwen gingen verloren. Verschillende kreken zoals bij Westkapelle en Veere, herinneren nog aan de dijkdoorbraken van 1944.
Walcheren stond voor de oorlog bekend als ‘Tuin van Zeeland’. Rijke kooplieden lieten er prestigieuze buitenplaatsen bouwen. In het fraaie bosgebied van De Manteling, tussen Domburg en Oostkapelle, vind je nog altijd een aaneenschakeling van fraaie landgoederen. Hier wandel je over statige lanen en door eeuwenoude boomtunnels. Het geruis op de achtergrond is niet alleen afkomstig van de wind in de boomtoppen, maar ook van de branding die aan de andere kant van de duinenrij is.

Wat u allemaal op Walcheren kunt beleven vindt u hier!
Natuurlijk is Zeeland ook bekend van de zeeheld Michiel Adriaenszoon de Ruyter. Zelfs de meeuwen kennen hem.
[metaslider id=6337]
Met de camper zijn er ook leuke plaatsen waar je overdag mooi over zee uitkijk, zoals in Westkapelle. Overnachten in de camper is in alle Walcherse gemeenten verboden. Wij hebben naar alle gemeenteraadsleden argumenten aangedragen, omdat zij naar onze mening is strijd met de wet en hun ambtseed of belofte handelen. Wil u daar meer over weten dan vind u de brieven op www.campervisie.eu
Overnachten kunt u wel op: