Zeeland

Zeeland is een unieke provincie gelegen aan de Noordzee. Zeeland bestaat uit Schouwen-Duiveland, Noord– en Zuid-Beveland, Walcheren, Tholen en Zeeuws-Vlaanderen. Tussen het vasteland en de schierielanden liggen prachtige dammen, bruggen en tunnels. Bij een aantal dammen is dagtoerisme mogelijk.

Strand Burgh-Haamstede, Zeeland
Strand Burgh-Haamstede, Zeeland

Naast de Noordzee kent het ook het prachtige Natuurpark de Oosterschelde, de Westerchelde, het Veerse- en Grevelingenmeer, kreken, prachtige polders een unieke gebied dat wordt beschermd door hoge dijken. Daarachter liggen heerlijke stranden en unieke natuurgebieden.

Boswachterij Westerschouwen. Foto Rinus Jeremiasse.

Zeeland is bekend om zijn kleine, maar cultureel en historisch, rijke steden. Middelburg telt meer dan 100 beschermde monumenten en huizen, Veere is een parel aan de Zeeuwse kroon, Goes is een schattig winkelstadje, in Zierikzee staat het oudste huis van Nederland en in Groede loopt u door een 19de-eeuws ambachtenstraatje.

Het is ook bekend van de Deltawerken. Die moet u dan ook bezocht hebben, met het werkeiland Neeltje Jans en de nieuwe waterattracties. De Oosterscheldekering wordt wel eens het achtste wereldwonder genoemd. Daarnaast brengt u in Yerseke een bezoek aan een mossel- of oesterkwekerij of bezoekt u in Vlissingen het Maritiem Attractie centrum “het Arsenaal”. Natuurlijk vindt u op deze website ook veel informatie over de Oosterschelde.
De stormvloedkering in aanbouw. Foto: Martin Slingenberg.

De Provincie heeft unieke tuinen, geweldige restaurants, leuke terrasjes en veel meer. Zeeland is dan ook een bezoek  met de camper meer dan waard. Informatie vindt u niet alleen op deze website, maar ook op onderstaande websites.

En soms waant u zich in het buitenland.

toerisme

P1050802

En wilt u de taal leren klik dan hier!