Zeeland onvriendelijk voor campers.

VLISSINGEN – Zeeland is onvriendelijk voor campers. Dat zegt Sake Bootsma, afkomstig uit het Friese Witmarsum die al jaren met zijn camper in Zeeland op vakantie gaat. Vooral het feit dat je in Zeeland niet zomaar overal mag overnachten, vindt hij erg vreemd. Lees en hoor meer op Omroep Zeeland.

Ook uit de reactie de heer Brinkman van de Recron blijkt dat hij de mensen met een camper niet begrijpt, maar ze wel als klant wil. Hij vindt dat een camper gelijk is aan tenten, caravans en andere kampeermiddelen. Maar een camper is enerzijds een auto zoals alle andere auto’s. Anderzijds biedt een camper de mogelijkheid om er korte of langere tijd in te verblijven en onderweg te zijn. De auto heeft daarvoor diverse voorzieningen die andere kampeermiddelen niet hebben. Door het hebben van schoon drinkwater, een opvangtank voor vuil water, een toilet met opvangtank, stroom van een of twee accu’s en soms één of meerdere zonnepanelen, kan een camper gedurende een langere periode onafhankelijk onderweg zijn. Voor het koken en verwarmen wordt gebruik gemaakt van een of meer gasflessen of LPG tank. In plaats van gedurende langere tijd op één plek te verblijven, bieden al deze voorzieningen de mogelijkheid om door een streek te trekken en om plaatsen te bezoeken die men de moeite waard vindt. Ik heb die voorzieningen in een tent en caravan nog nooit gezien.

Met de camper zijn mensen zowel zomer als winter onderweg.Uit cijfers van de BOVAG blijkt dat er op 1 september 2012 80.000 campers in Nederland zijn geregistreerd. In 2009 waren er 1.353.140 geregistreerde kampeerauto’s in Europa, zodat er op dit moment ongeveer 1.500.000 kampeerauto’s in Europa zijn. Deze toeristen zijn vaak lang onderweg en zorgen dus voor extra inkomen bij de middenstand. Omdat ze in Zeeland niet echt welkom zijn, men wil niet naar campings en vertrekken dus naar de ons omringende landen. Dom als de economie toch al niet goed gaat. Zodra Zeeland als campervriendelijk bekend staat, komen alle soorten camperraars deze richting uit, ook die graag op campings staan. Neem bijv. de Moezel als voorbeeld, hier staan campers vrij tegen een geringe vergoeding, maarook de campings staan en allemaal bom en bom vol. Ook mag je in Duitsland op iedere parkeerplaats vrij overnachten. Goed voor de middenstand en zelfs voor de campingondernemers. Dom dat we dat niet willen in Zeeland.

Daarnaast is het vreemd dat bootjes wel vrij mogen overnachten en daar allemaal voorzieningen voor gemaakt worden. Discriminatie?

Vergelijkbare berichten