Zoutelande

Zoutelande is een gezellige familiebadplaats; dit deel van Walcheren heeft stranden op het zuiden en heeft de meeste zonuren van Nederland per jaar. Door deze ligging wordt het de Zeeuwse Riviéra genoemd.

De naam Zoutelande is waarschijnlijk afgeleid van de naam ‘Salsa Terra’, dat verwijst naar de ‘zoute landen’ achter de duinen. De kerk van Zoutelande staat pal tegen de dijk aan. Dit is een aanwijzing dat het dorp vroeger meer zeewaarts lag. Eeuwenlang heeft de zee hier de smalle duinen aangetast en in 1958 moest het laatste restje duin versterkt worden met een dijk. Daarbij ging een aantal woningen verloren, alsook de ‘Willibrordusput’ uit de 16e eeuw. De inwoners van Zoutelande hebben tot drie keer toe een nieuwe put gegraven.

Aan de zeezijde ligt de wandelboulevard die overgaat in een wandelpad over de duinen, langs Groot-Valkenisse en Dishoek naar Vlissingen. Het uitzicht over Walcheren en over zee, waar vele zeeschepen vlak langs de kust voorbij varen, maakt deze wandeling tot een belevenis. Verstop in de duinen vindt u het bunkermuseum. Neem er eens een kijkje. Het museum is jaarlijks in de periode mei tot november iedere woensdag en zondag geopend. Achter de wandelboulevard ligt de winkelstraat met diverse leuke winkels en gezellige terrasjes.

Meer informatie over het gezellige Zoutelande vindt u op:

Campings met Zover Awards: