Gelijke behandeling campers en bootjes

Wildkamperen blijft hardnekkig probleem.

OOST-SOUBURG – Wildkamperen blijft een hardnekkig probleem in Zeeland. Jaarlijks worden tientallen foutkampeerders op de bon geslingerd, ondanks verwoede pogingen van gemeenten, politie en recreatieondernemers om met name camperbezitters op het juiste spoor te houden. Ondernemers lopen hierdoor honderden euro’s mis.

Inderdaad loopt de middenstand honderden Euro’s mis, immers campers verdwijnen naar het buitenland.

Geld voor meer toeristen Waterpoort

MIDDELBURG – De provincie steekt onderzoeksgeld in het plan Waterpoort, om meer toeristen te trekken naar het waterrijke gebied tussen Tholen en Bergen op Zoom. Het gaat om een samenwerkingsverband tussen de provinciebesturen van Zeeland en Brabant, ondernemers en een aantal gemeenten, waaronder dus Bergen op Zoom en Tholen.

Dit terwijl campers worden geweerd, een vorm van discriminatie.

Onze mening.

Als ik beide berichten hierboven bij Omroep Zeeland lees, krijg ik een onprettig gevoel. De kampeerautotoerist bekeuren we en voor de watertoerist geven we geld uit.  Beide doelgroepen zijn toeristen. Campers zijn auto’s bestemd en gemaakt om mee over de wereld te zwerven, leuke plaatsen te bekijken en er kortere of langere tijd in te verblijven. Op deze manier ervaren de gebruikers van campers hun “vrijheid”. Campers zijn niet gemaakt om (langere tijd) op een camping te staan. De campergebruiker is te vergelijken met een botenbezitter: neerstrijken, recreëren, consumeren, overnachten en verder trekken. Op het moment dat de campergebruiker is zijn camper stapt is zijn vakantie begonnen. Want door de eigen vuil- en schoonwatertanks, douche, keuken en slaapgelegenheid is de campergebruiker, net als de bootbezitter selfsupporting. Hij kan gaan en staan waar hij wil. Waarom dan beide doelgroepen niet hetzelfde behandelen. Met bootjes kun je overal vrij overnachten zonder dat je een overtreding pleegt, met de camper krijg je een bekeuring en moet je wegwezen.

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Meer informatie op Campervisie

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord